C-vitamiini kasutusvõimalused

Viimati uuendatud september 2016
Sinisega on lingid

Inimese keha vajab igapäevaselt c-vitamiini, aga keha seda ise ei tooda.

Toidulisand igapäevaseks kasutamiseks.

Keha vajab igapäevaselt c-vitamiini 65mg iga kehakilogrammi kohta. 60kg kaaluv inimene peaks iga päev hea tervise huvides manustama 3900mg. Vastavalt: 65kg - 4225mg; 70kg - 4550mg; 80kg - 5200mg.
Lastel samamoodi - 65mg keha kilogrammi kohta.


Erinevate haiguste tervendamine c-vitamiiniga.

Haigus on seisund, kus keha on aja maha võtnud, ning tegeleb eelevalt kogunenud korratuse likvideerimisega kasutades selleks palavikku, põletikke, mäda ja lima väljutamist jms.

Inimesed on harjunud end tavapäraselt turgutama palaviku, põletiku ja külmetushaiguste korral erinevate apteegi ravimitega nagu Paracetamol, Aspiriin, Coldrex jms., mis mõjuvad kehale laastavalt. Suruvad alla sümptomid ning ei ravi.


NB! Kõik kirjeldatud tervendusmeetodid ja igapäevane tarbimine on läbi viidud AINULT kvaliteetse C-vitamiiniga. Mitte kasutada Eesti apteekides müüdavat C-vitamiini, sest sinna on lisatud aineid nagu päikeseloojangu kollane ja aspartaam, seega halvimal juhul võib saada PÜSIVAID tervisekahjustusi! Kui midagi leida on, siis hinna ja kvaliteedi suhtega ei saa rahule jääda.


Pulbri eelis on lisaainete vaba ja odavam.
Väga tõhus näiteks askorbiinhappena ja magneesiumaskorbaadina.

Kuidas tellida välismaalt (kirjeldus võimalikult lihtsalt ja arusaadavalt) siin.
Popurii erinevat tüüpi C vitamiinidest siin.

C-vitamiini kasutusvõimalused on väga laiad.

Külmetushaiguste tervendamine, ehk keha enesetervenduse toetamine puhastamise ajal. 
Palaviku ajal c-vitamiini manustamine ei suru palavikku alla, vaid aitab keha kaasa mikroobide hävitamisele.
Järgneva tervendamine askorbaatidega. See on c-vitamiini eelvorm, mis omastub kehas paremini ning see, et ta pole hape, siis ei ärrita keha ega ka magu.
Külmetussümptomi nagu palavik, aitab järgnev manustamine (tavasoovitusena 1000-2000 mg on liiga väikesed, need ei aita):
Võtta 5000 mg c-vitamiini. Tunnetada oma keha mida ta teeb, kas läheb kõht lahti või mitte. Kehad on erinevad. Tavaliselt ei lähe. Palavik läheb küll alla mõneks ajaks. Järgneval tunnil võtta jälle nii palju kuni kõht veel lahti ei lähe, kas 5000 või kuni 10 000mg c-vitamiini. 
Jällegi palavik alaneb jne kuni olete terve. Tavaliselt 2 päevaga on olemine juba meeldiv. Võtta c-vitamiini ka öösel kui ärkate.

Nohu. Näide elust. Tervendamine ehk keha toetamine c-vitamiiniga.

4000mg c-vitamiini. Lisandiks on preparaadis aine, mis ei lase vitamiinil väljuda nii kergesti.
45 min peale võtmist võib täheldada, et saab hingata, lima väljavool on lakanud. Veidike nohule iseäralik pakitsus esineb. Veel 15min hiljem, puudub ka pakitsus.
Öine manustamine. Iga 2-3h järgi ärkamise korral 4000mg. Ei teki sekreeti, peapakitsust, saab tavapäraselt magada, kõrgendatud peaalune ei ole vajalik.
Võivad tekkida kõrvetised, kui happe vormis c-vitamiini ainult veega võtta tühjale kõhule. 
Kõige efektiivsem, alguses haigestumise kortal esimesed päevad võtta c-vitamiini kui on pakitsus peas ja nina piirkonnas ning nina hakkab tilkuma 4000mg korraga, paari päeva pärast 2000mg korraga. Selle järgi saab aru, kui tihti vaja võtta, tavaliselt on iga paari tunni tagant. Kui sekreet kinni ei jää ja pakitsus ei taandu suurendada doosi.
Tavameetoditega läheb nädal ja meditsiiniliselt ravides veelgi kauem.
Nina punaseks ja hellaks ei nuuska.
Kõhulahtisust ei esine.
Tervenemine toimub veel kiiremini, kui menüüst jätta välja rafineeritud tooted sh suhkur ja nisujahu.
Igapäevaseid toimetusi saab edukalt jätkata.

C-vitamiini manustamisel teadke, et imetamisel ei mõju lapsele mitte vähemalgi määral halvasti, võite ilma probleemideta edasi imetada.

Kui vaja, küsige lisa, seletan meeleldi.

Laste tervendamine c-vitamiiniga.

Lastele anda askorbaate.
Vajalik arv tablette uhmris või kohviveskis või blenderis ära purustada, lisada nt toormahlale või keefirile ja juua.

Rinnapiimalapsele üldiselt otse ei anta, siis on nipp see, et ema ise võtab megakoguseid ja need lähevad rinnapiima edasi.

Näide elust.

7 kuune rinnapiimal olev laps palavikus. On nõus olema ainult süles ja rinda imema.
Ema saab toetada lapse kehas ülejääkide "keemisprotsessi" manustades ise suuri koguseid c-vitamiini. 5000mg doos iga 2-4h järel. Jälgides ka oma keha, et kõht lahti ei läheks. Kui läheb jätta manustamisele pikem vahe ja/või vähendada kogust. Vahepeal laps on valmis mängima. Haigus möödunud 2 päevaga.

Kui on suurem laps, kuskil alates 2-3 aastane, siis anda otse.

Lastele saab ka maitsvatesse toorbüreedesse pulbrit segada ja saumikserdada. Nt banaani-virsiku büree. Maitsev on.
Kui laps ise ei taha võtta mingil põhjusel, siis ei pea lapsele ütlema, et c-vitamiin sees on. Aru pole midagi saada.
Raudreegel on 65 mg keha kilogrammi kohta päevas ja seda tervena.
Haiguse puhul alguses pakkuda lapsele kahekordne kogus. Kui kõht lahti ei lähe pakkuda tunni-paari pärast samamoodi või vähekene suurendada kogust. Kui laps hakkab juba mängima ja tahab voodist/sülest välja, siis on kohe näha, kas on piisav kogus, kui läheb jälle virilaks/loiuks/sülelapseks, siis anda jälle doos ja nii kuni tervenemiseni.
Kui läheb kõht lahti, siis vähendada kogust.
Lastele mitte tabletina anda, nad ei suuda neid neelata.
Võimalusel anda toortoiduna mitte keedubüree/poebüreega, seetõttu laps põeb kauem, sest ta keha peab tegelema ka töödeldud toidu väljutamisega, mis paneb keha lisapinge alla.



Loomulik ja keha austav viis just alanud raseduse katkestamiseks,
menstruatsiooni esilekutsumiseks. Igasugused kahjulikud mõjud puuduvad, ei mõjuta keha nii nagu teevad seda medikamendid (nt nagu SOS-pillid), muud medikamendid või kirurgiline sekkumine.
Lisalugemises on allikad, kus räägitakse ka raseduse katkestamisest ravimtaimedega, aga ravimtaimed on oma tugevuse tõttu keha kahjustavad. Imetamise korral võivad ette arvamatult mõjuda ka lapsele. C-vitamiin aga mitte. Ainuke kõrvalnäht saab olla ajutine kõhulahtisus, mida saab kiirelt korrigeerida, manustades vähem c-vitamiini.

Meetod on töötav, kui oma tsüklit päevase täpsusega teada. Samal päeval, kui menstruatsioon ei ole alanud, manustada 7000mg c-vitamiini, 3 h 5000mg, olenevalt kehast ei tohiks see tekitada kõhulahtisust, reegel ikka sama, nii palju c-vitamiini kui keha vajab, et kõhulahtisust ei teki, kui tekib, vähendada kogust. Kehad on väga erinevad, seetõttu ei saa välja tuua kogust, mis on kõigile ainuõige. Sobilik kogus oleneb keha omapärast ja ka kaalust. Endale õige koguse leidmine toimub manustades.

Kui rasedus peaks jääma püsima, siis ei mõjuta see arenevat loodet, kahjulikud mõjud puuduvad, aitab kaasa terve lapse arenemisele.
C-vitamiini manustamisel ei mõju see imetamisel lapsele mitte vähemalgi määral halvasti, võite ilma probleemideta edasi imetada.

Meetod on töötav isegi siis kui menstruatsioon on hilinenud 2 nädalat ehk alates eostumisest on rasedus kulgenud 3 nädalat.

Samas aitab raseduse lõppemisele kaasa ka mediteerimine ehk oma tuleviku lapsega suhtlemine, et praegu ei ole õige hetk, palun ära tule veel, mul ei ole võimalik sind vastu võtta.

Oma kehale saab peale panna rasestumise piirangu niikaua kui naine peab vajalikuks ning seda saab vastavalt soovile muuta. Näiteks naine otsustab enda sees, et ei soovi last järgnevad 2 aastat, siis sätestab enda sees sellise piirangu. 


C-vitamiin, kui erguti.

Kohv, tee ja energiajoogid võtavad energiat ergutamiseks inimese enda reservidest, seega peale mõju on väsimus veelgi suurem.
C-vitamiini kasutamine ergutina, aga annab energiat organismile juurde ja parandab toonust. Olemine on väga terav ja selge, mõte töötab kiirelt, kõrvalmõjusid nagu näiteks kohvil, ei esine. Lisaks parandab ka tuju, olemine on rõõmus, aga samas adekvaatne.
Näidismanustamine: 2000 - 5000mg ühekordselt.

C-vitamiini kasutamine, kui süüa vaegusi tekitavaid sõltuvustoite. 

Nendeks on näiteks saiakesed, pitsa, šokolaad, kartulisalat, keedetud puder jms tehislikud suhkrustud nisujahutooted või kuumtöödeldud toidud. Manustada suuremas koguses c-vitamiini nt 6000mg ja juua peale klaas keefiri. Vähendab ebameeldivust, paistetustunnet ja väsimist kehas või ei esine ebamugavaid aistinguid üldse. Lisaks ei jää kõht kinni. Väljatoodud sõltuvustoidud on kehale koormaks, aga inimesed ikka tarbivad neid ja ei suuda loobuda koheselt.

Gripi ja lokaalse põletiku tervendamine ehk keha toetamine c-vitamiiniga.

Näide elust: 36 h võtab aega (keha vajab peale seda lisapuhkust taastumiseks 24h), et tervis oleks endiselt hea peale gripi põdemist. 1 päev c-vitamiini võttes on siiski tervis üsna sant (sh isupuudus), ilma oleks väga ebameeldiv, aga saab päevaseid toimetusi jätkata miinimumprogrammi alusel. 
Gripi puhul läheb c-vitamiini tunduvalt rohkem, kui palaviku ja köha puhul, 36h jooksul kuskil 150 000 mg, aga siiski oleneb kehast, mõnel läheb 30 000 mg. Kombineeritud askorbaatidega ja c-vitamiin happena. 
Käesolevas näites manustas haige ka kolloidhõbedat 10h jooksul kuuel (6) korral 30ml vees. Kolloidhõbe toimib tõhusamalt, kui antibiootikumid, aga mõjub kehale tervistavalt (sh lastele). Kolloidhõbedast info siin ja lisalugemises.

Kõhukinnisust samamoodi saab kiirelt korrigeerida manustades nt alustuseks 5000 mg c-vitamiini. Kui kõht ei käi veel läbi, siis suurendada sammu iga 45min-1h pärast 2000mg. Ohutu ja meeldiv lahendus.


Kuidas võtta suuri koguseid c-vitamiini? 

C-vitamiin on askorbaadi vormis, lisada kapslite sisu või tabletid blenderisse smuuti või sinna kallatud 150ml värskelt pressitud mahla juurde ning blenderada, maitse väga hea, c-vitamiini spetsiifilist maitset tunda ei ole. Kui aga panna suurem kogus kui 4000mg, siis maitse pole küll eriline maiuspala, aga tõhus. On selline jahuse maitsega ehk maitsetu. Juua koheselt, seismisega toime väheneb ja maitse halveneb.
Kui c-vitamiin pulbrina lisada mahla sisse, mis on pudelis ja raputada, siis ta ei lahustu seal ära, seepärast on oluline blenderi kasutamine.
Eelistada toormahla, värske smuutit, sest pakimahlad on töödeldud ja seetõttu takistavad organismi paranemist, aeglustades seda, sest siis peab keha veel hakkama saama lisa solgi väljutamisega, milleks töödeldud mahlad/smuutid talle on.

Kui c-vitamiin on hape ja glasuuritud tabletivormis, manustada veega. C-vitamiini happe vormis võtta täis kõhuga või äärmisel juhul süüa juurde, nt vähemalt 1 suur vähehappeline puuvili (pirn, banaan jms), seega ei teki maos ülihappesust, mis ärritab keha, tekitab kõrvetisi jms. mittesoovitud kaasnähtusi. Efektiivselt aitab ka kitsetoorpiim. Kui seda pole, siis teise valikuna lehmatoorpiim. Töödeldud piimad takistavad organismi paranemist, aeglustades seda, sest siis peab keha veel hakkama saama lisa solgi väljutamisega, milleks töödeldud piimad talle on.


Tabletivormis, siis tuleb juua ühe korra peale 200 ml vett. Janu korral veel enam.

C-vitamiini manustamisel läheb kõht lahti ainult siis, kui kehal on piisaval hulgal c-vitamiini ja ülejäägi väljutab vedela fekaalina.


C-vitamiiniga saab tervendada ka lastehalvatust. Enamikel põdejatel ei ole aimugi, et tegemist on lastehalvatusega, sest 90% juhtudest möödub see palaviku laadsete sümptomitega.


Kõik need meetodid on kordi tõhusamad, kui kasutada haiguse ehk keha "aja maha võtmise" perioodi oma meeltes samamoodi. Minna enda sisse ning uurida, mis sellise puhastuse tingis. Meie eludes on palju ärritajaid ja ka enda isiklikke tegusid, mis tingivad sellised hetked. 


Lisan ka enda hingelise taastamise lihtsamaid tehnikaid, mis veelgi enam tõhustavad ja kiirenevad parenemist.


Tõmbad energiat (visualiseeri musta läbipaistvat õhku) oma rakkudest sisse hingamise ajal ja välja hingamise ajal hingad sinna tagasi ja kujutad ette, et sisse hingamisel paisud suureks nagu õhupall ja välja hingamisel tühjened ja jälle paisud ja jälle tühjened. 



Sinine tuli (erksinine nagu lõkke sisemuse tuli värvuselt, kõige kuumemas  osas) on igavene tuli. Põletan ära kõik võõrprogrammid, mis minu arengusse ei kuulu, teen seda oma kehaga ning lapsega ning kogu ruumiga kus viibin. Põletan ära manipulatsioonid jms.

Kahjuks kvaliteetset c-vitamiini eesti apteekidest osta ei ole võimalik. Need sisaldavad tavapäraselt väikeseid koguseid, alla 500mg kapsel/tablett, sisaldavad mürkaineid nagu värvaine päikeseloojangu kollane ja aspartaam ehk E951 ja selle muud vormid. Lisaks on need ka hinnalt kallid.

Mitmete ravimite infolehtedel on kirjas hoiatus, "mitte manustada raseduse ja imetamise ajal". Need medikamendid on kahjulikud läbi naise uuele inimesele, siis laastavad need esimese ringi tarbijat. Kuldreegel kõikidele inimestele sellest lähtuvalt, mida mitte võtta raseduse või imetamise ajal, sellest käia kaarega mööda igal ajal. Sellised medikamendid laastavavad reproduktiivsüsteeme, eriti meestel.



Lisalugemist:
http://www.collective-evolution.com/2013/08/09/the-dangers-in-regularly-taking-aspirin-or-ibuprofen/
http://web.zone.ee/vaktsineerimisest/c-vitamiin.htm
http://aigarsade.com/Vitamiinidest_ja_mineraalidest.pdf
http://www.sisterzeus.com/vit_c_ab.html
http://lpi.oregonstate.edu/ss06/cold.html
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Vitamin_C_and_the_Common_Cold_(book)
http://herbalabortion.blogspot.com/2009/06/my-experience-with-natural-herbal.html
http://tervistagasi.eu/surnud-arstid-ei-valeta/
http://www.naturalnews.com/035696_polio_vitamin_C_history.html#
http://www.naturalcuresnotmedicine.com/effect-aspartame-brain/
http://www.telegram.ee/toit-ja-tervis/suhkruasendaja-aspartaam-on-murk#.VBgL7eHfob1
- hingamistehnikad http://www.aigarsade.com/XFiles.pdf
http://www.telegram.ee/toit-ja-tervis/kolloidhobe-tohusam-kui-antibiootikumid