Fermenteeritud kapsajoogi protokoll

NB! Hapukapsa söömine ja/või hapukapsa mahla joomine ei asenda seda protokolli. Need on kaks eri asja.

Fermenteeritud kapsajook tervendab haigusi A-Y ni, odav ja tõhus meetod erinevate tervisehädade korral. See programm erineb teistest detox (puhastus) programmidest, sest see puhastab kõike kehas ja ehitab üles ehk uuendab koed ja rakud - noorendav. 
Protokoll on üdini looduslik ja üllatavalt intensiivne
Protokoll tegeleb Candidaga, mis on ka vähi olemus. Ülekasvanud Candida ei tee kehaga koostööd ja elutseb ise parasiidina ning patogeenide vastuvõtjana (nagu kinnituslüli viirustele ja virulentsete bakteritele) - need saavad organismis just Candidale kinnitudes tegutseda ja keha haigestub. Candida sööb ära toitained, mis on mõeldud keha jaoks ja lagundab rakkude seinad, mille tulem on lekkiva soole sündroom. Isegi AIDS on üks Candida vorme (Candida Glabrata). Viirused ja virulentsed bakterid ise ilma Candidata organismis ellu ei jääks.

Protokoll ei sobi surrogaatrasedatele (viljastamisel kasutati võõr-DNA munarakku) või kellele on siirdatud elutähtis doonor organ (nt süda, kopsud, maks), sest viskab kõik kehast välja, mis sinna ei kuulu, kõigile teistele vastunäidustusi ei ole


Baasretsept:
  • 2 klaasi tükeldatud kapsast (ca 60 g)
  • 2 klaasi vett (400 ml)
  • 1 tl kuhjaga Himaalaja soola (ca 12,66g), muu sool ja vähem soola ei tööta

Protokollis kasutatakse ainult rohelist (valge pea) ja/või punast ja/või kale kapsast. Kõige kasulikum on segu kõigist. Kõige mahedam ja meeldivam on punane kapsas. 1 klaas on 200 ml. Tavaline (naatrium)fluoriidivaba puhas vesi on sobilik. Kapsas on mõõteanumas pigem hõredalt.
Kui kasutada soola lisamiseks mõõtekulpe, siis supilusika mõõdik pealt veidi tühjaks jätta on õige mõõt. Kui aga mõõtekulpe pole, siis soovitavalt mitte lisada soola supilusikaga, sest soola üledoseering on kerge tulema ca 1/3 kogust. Seepärast on lihtsam praktikas kasutada suuremat sorti teelusikat ja võta pakist soola kuhjaga.

Blenderda ja kalla segu klaaspurki fermeneeruma 3 päevaks temperatuuril 18°-22°c. Kui temperatuur on kõrgem, valmib kiiremini, kui madalam, aeglasemalt. Suvel valmib ka aeglasemalt. Purk sulgeda kaanega või saab kasutada ka kilekotti ning kinnitada kummiga. Aja jooksul lähevad fermenteerumise aurudest purkide kaaned rooste, seda saab vältida, kui anumale asetada kohvifilter ja siis kaas. Tasub jälgida, et purgis oleks ca 1/4 ulatuses ruumi paisumiseks (min. 3 cm), sest kui segu on rohkem saab see hapnemise käigus paisuda üle purgi ääre. Jook on siis valmis, kui värskekapsa maitset enam tunda ei ole. Jook on ideaalne, ei lahjendata, ega muudeta muude ainetega (muidu kaotab mõjud).

Looduslik rafineerimata mineraalidega sool on meie sõber (vt siit detailselt). Sool, kui seda on piisavalt nagu siin protokollis on, põhjustab teatud haavatavatele bakteritele osmootilist šokki, puhastab rakke, tapab palju patogeene ja soodustab kehaga koostööd tegevate bakterite kasvu, kasutatakse hormoonide tootmisel, parandab seedimist, aitab lihastel lõdvestuda, vähendab toksiinide hulka, vähendab koormust südamele, aitab hoida veresuhkrut kontrolli all, paralüseerib ümarusse, mis võimaldab immuunsüsteemil need hävitada, lööb auke mikroobidesse ja parasiitidesse jne.




Ideaalne jook: 50% purgis kapsajooki, 50% kapsa paksu, mõõdetakse silmaga. Jooki võib juua igal ajal ja korraga nii palju ja kiiresti kui võimalik. Juuakse koos kapsa paksuga.

Joogi maitse. Kui jooja tunneb, et jook on soolane, on tal Candida probleem, kui jooja tunneb, et jook on metalse maitsega, on tal vähi staadium. Kui jooja tunneb, et jook on tugeva ja iseäraliku maitsega, siis Candida probleem lahendatud, aga pikk tee veel minna korrastamaks keha.


NB! Võimalik diagnoos on staadium (teeviit, kus praegusel hetkel viibitakse), mitte pitser (tervenemise algus, mitte tervise lõpp)! Haigused on lihtsalt muteerumise vormid, mis saavad tagasi muteeruda, kui anda kehale piisavalt "ehituskive".

Kui seedekulgla ei tööta nii nagu on tema täispotentsiaal, siis jook hakkab esimese asjana seda parandama. Kui seedekulgla muutub selliseks, et ta hakkab toitaineid omastama, saab jook jõuda tervisehäirete juurpõhjuseni. Osad inimesed muudavad ainult toitumist, aga see ei ole alati piisav. Tervenemine on igapäevane protsess, mis ei toimu üle klaasi või purgitäie joogi joomisega. 

Protsesse on näha, kui juua jooki nii palju kui võimalik - optimaalne on 3-4 liitrit päevas, alustades väiksematest kogustest nagu 2 klaasi päevas ning jälgida oma keha ning tõsta kogust järk-järgult.

➡️ Näitena 44 (!) aastase naise muutumine, vasakult esimene pilt 1 päev fermenteeritud kapsajoogi joomist, teine pilt 1 nädal joomist ja kolmas pilt 1 kuu joomist




***

Keha on nii disainitud, et kui puhastatakse teatud osa kehast, kudet või organeid, siis sellega saab kaasneda valu. See on ajutine etapp ja sellega peab protokolli tehes arvestama.

Selle protokolliga saab kogeda kõhulahtisust, mis on haigustekitajate väljaheitmine. Tarbida piisavalt puhast vett, et toetada keha.

Selle protikolliga võetakse ette ka nende haiguste tervenemine, mis on saanud farmatseutilisi ravimeid või pole lõpuni tervenenud, sest sümptomid suruti vaid kaugemale organismi, mis nüüd uuesti üle käiakse. Lisaks tegeletakse ka võimalike tulevikus vallanduvate haiguste tervendamisega. 

Meelde tulevad uuesti lahendamiseks ka kogetud psüühilised traumad, et nende lahendamine ette võtta, et need enam ei traumeeriks - toimub psüühiline tervenemine. Veel saab kogeda emotsioonide virr-varri, tavaliselt on see Candidaga seotud, tema mõnus olukord rikutakse. Praktikaid saab teha üksi ning üks parimaid "õpikuid" selleks on raamat Rännak, inglise keeles The JourneyAegamisi muutub mentaalsus selgemaks, sest tekib oskus erinevates olukordades loogiliselt käituda, mitte reageerida emotsionaalsest vaatenurgast.



Võimalikud puhastus/tervenemis (detox) sümptomid
AkneLima kurgus ja ninas
Akne uuesti kordumine samas kohasLööbed
Allergilised nähudLümfisõlme paistetus/valu
ÄrevusMagusa himustamine
Eelnevalt kogetud valude lühiajaliselt uuesti kogemineMaksavalu paremal rindkeres
Gripi laadsed sümptomidMetalli maitse suus
HemoroididMigreenid
Herpese puhangNäo punetus
Hingamisteede infektsioonidOksendamine
Hingamisteede valu/ surumistunneOksendades võivad väljuda ussilised parasiidid/ muud parasiidid
Igeme ja juure valuPaanikahood
Igemete tulitaminePahkluu paistetus varasemate ülepingutuste tõttu
IiveldusPaistes käed
Intensiivsed emotsioonidPaistes nägu ja silmad
Intensiivsed unenäodPearinglus
JalakrambidPeavalu
JanuPõiepõletik
Kaalu kaotusPuhitused
KaelavaluRandmevalu
Kähe kurkRindkere sügelus
Kasvuvalud lastelRöhitsused/ peeretamine
Kerge rinnaku valuSeeninfektsioon suus/ valge keel
Kibetustunne silmadesSeljavalu
Kinnine ninaSüdame pekslemine
Köha rohelise limagaSügelev nahk, peanahk, kõrvad, silmad
Kõhu tühjuse valuSuu kuivus
KõhukinnisusSuurenenud libiido
Kõhulahtisus! Ajutine, peseb lihtsalt sooled puhtaks.Terav valu emakas
Kõrvavaigu erituse suurenemineTihe urineerimine
KõrvetisedTorkimistunne sõrmedes
Kuiv nahkUdune olek
Külmad jalad ja käedUnetus
KülmatunneVähene söögiisu
Kuuma tunne näosVäljaheites parasiidid
KuumahoodValu munasarjades
Lihaste kangus/ valulikkusVäsimus/ tohutu väsimus
LiigesevaluVesine nina
Liigeste paistetusVistrikud, mis eritavad kollaseid/ valgeid tükke


Kuidas me ise 

  • mitte hävinevaid pärme enda kehasse saame
  • garanteerime tema juurdekasvu ja 
  • pidurdame tema ohtliku juurdekasvu ja 
  • normaliseerime ta loomulikku ja kehaga koostööd tegevasse olekusse?

Otsene kolooniate import toimub, kui tarbida pärmiga saia-leiva tooteid, alkoholi - kõik toodetud hävimatul pärmil (õli, vein, kange alkohol), maitsepärm, probiootikumid (va Ohhira, ainus pärmivaba), pärmi "boostitud" vitamiinide kompleksid näiteks The Synergy Company, seedeensüümid, pärmi baasil toodetud vitamiinid/mineraalid näiteks MegaFood ja Seleno Excell, vitamiinid ja mineraalid, kuhu on ekstra lisatud kunstlik pärm näiteks Garden of Life ja Innate Response Formulas. Need "toiduained"/lisandid tuleks esmajoones menüüst välja jätta, sest tekib olukord, kus pärm väljub ja uuesti tuleb peale - nulli ring. 


NB! Fermenteeritud kapsajook ise on toit, toitaine, probiootikumid, prebiootikumid, vitamiinid-mineraalid, supertoit, toortoit, kiudained, seedeensüümid, looduslikud antibiootikumid (aga ainult adaptogeenina - kehaga kööstööd tegevad organismid jäävad alles, kehaga mitte koostööd tegevad organismid lükatakse välja). Täidab ka hästi kõhtu. Juues kasvab isu just selle joogi järele.

Pärmi toit: küpsetatud toit, suurimad Candida käivitaja töödeldud suhkur, kõrge fruktoosisisaldusega siirup (on elavhõbeda derivaat), keemilised suhkru asendajad, soja, nisu, mesi, magusained (mis pole tervikvili).
Ka E-ained (looduses mitte leiduvad), kohv. Kunstlikud maitseained, raskemetallid (süstid, reoste, toidud), kunstlikud vitamiinid-mineraalid. Kaunviljad (oad, maapähkel), küpsetatud kartul. Kui ei suuda küpsetatud toite ära jätta, pole midagi, sest protokolli tehes väheneb nende toitude tarbimine iseenesest (maitsemeel enam ei ihale nende järele) ja ebaloomulikke trikke selleks tegema ei pea. Siiski tasub vaadata leebemate variantide poole, välja jätta ohtlikud E ained ja keemilised suhkrud (nt asendamine madala glükeemilise indeksiga kookospalmi suhkruga). Pärmiga leiva-saia (saiakesed) saab asendada juuretisega tehtud samade toodetega, ning sama ka alkoholiga. Töödeldud maiustused saab asendada näiteks tooršokolaadiga, kui puuviljad magusaisu lõpuni ei rahulda.

Kehaga koostööd tegev pärm: värske, töötlemata toit, looduslikult fermenteritud toidud, kuivatatud/külmutatud toortoit, toormahlad. Termiliselt pole kasutatud kuumust rohkem, kui 41°c. Puuviljad, juurviljad, köögiviljad, pähklid, vetikad, soovi korral ka toores, töötlemata loomset päritolu toit.
Roheline tuli: neitsi oliiviõli, kookosõli, viinamarjaseemneõli. Looduslikke toormagustajaid, teravilju (sh gluteen) on hiljem ok tarbida, kui Candida väljaajamise protsess on lõpule jõudnud. Vajadusel ka looduslikke/ loodusidentseid vitamiine-mineraale-lisandeid.

Protokolli ei kuulu 
  • DE (diatomiitkivimi pulber ehk diatomaceous earth), Bentonite savi (mõlemad on sideained), aktiivsüsi, sest need on puhastajad, mis tapavad parasiite, aga tapavad ka soolestiku tervise. Need eemaldavad ka kehaga koostööd tegevad bakterid ja jätavad keha vastuvõtlikuks teistele viirustele ilma igasuguse kaitseta. Hambapesuks on igati head.
  • GMO'd, sest võivad vallandada teatud viiruseid, kui need satuvad ülekasvanud Candida keskkonda.
  • Suhkrul kääritatud probiootikumid nt teeseene jook ehk Kombucha ja õuna(siidri)äädikas, sest need toidavad Candidat ja rikuvad aegamini keha toimimise süsteeme.
  • toidulisandid, taimepulbrid, ekstraktid, taimejuured, ravikanepiõli, kolloidhõbe jne, siiani kuni sisikond on korras (Candida probleem on lahendatud) ja ilmneb reaalne puudus.
  • Vürtsid supertoitudena - ingver, kurkum, kaneel, küüslauk, sibul, pipralised ja muud looduslikud antibiootikumid, sest neutraliseerivad probiootikumid (töötavad vastupidiselt probiootikumidele). Samas toidu maitsestamiseks vähesel määral on ok.
  • Eeterlikud õlid seespidiselt, sest tühistavad fermenteeritud kapsajoogi toime, töötavad üksteisele vastu. Eeterlikke õlisid võib kasutada lõhna nautimiseks, toidu maitsestamisel vähesel määral, hammaste pesuks (nt viiruk), rasestumise vastase vahendina lokaalselt (neemiõli).

Fermenteeritud kapsajoogi protokolli täiustab ideaalselt peedi protokoll jalgadele, mis kiirendab oluliselt Candida väljumise protsessi. Kui Candida ei pea kehas ainult fermeteeritud joogi tõttu surema, tekib ka vähem toksiine ja vähem ebameeldivaid sümptomeid.




Selleks tuleb 1 keskmise suurusega toores punapeet püreestada, sulatada sellesse 2 tl mett, lase käärida soojas ca 2 päeva (seente kirg on alkohol), kanda õhukese kihina jalgadele alates varvastest kuni 10 cm kõrgusele allapoole põlvi. Peale tõmmata kilekotid, nt 40 liitrised prügikotid, et peedi vedelik ümbrust ära ei määriks. Kilekottide peale tõmmata ülevalt poolt kiht (toru)teipi, et kilekotid paigast ära ei nihkuks ja peale eelistatult põlvikud. Seen uuristab end läbi naha peedi sisse, seetõttu tekivad nahasse augukesed, mis kattuvad koorikuga. Mähist tuleb peal hoida igapäevaselt 8 tundi kuni augukeste tekkimiseni. Peale seda võib peedimähise peal hoidmise aega lühendada 3-4 tunnini. Jätkata niikaua kuni nahk paraneb (1-3 kuud olenevalt sellest, kui palju seent kehas on). 
➡️ Jalad hakkavad seene väljumiskohtadest alguses sügelema, selle võtab ära määrides peale vedelat boori.

Päeva jooksul juua fermenteeritud kapsajooki nii palju kui võimalik (optimaalne jagatuna päevale 3-4 liitrit), see "motiveerib" Candidat liikuma "turvalisse" peedi segusse. Fermenteeritud kapsajooki võib ka kanda pähe, kui peanahk sügeleb ja/või kiheleb ja/või esineb kõõma.

Peeti ja mett on hea büreestada suure jõudlusega nuiga blenderiga. Loomulikult ka kapsa jooki. Tänapäeval on olemas blenderitel kuullaagrite tehnoloogia, kus liikuvad osad on metallist, on töökindlad ja vastupidavad, aga kallid. Suurusjärgus 10x odavama ja väga kvaliteetse tehnoloogiaga blenderi saab siit

Arvustus, ülevaade ja blenderi guru video, kus 
sama blenderit võrreldakse maailma tippudega 
(ei jää tipuudest alla ja on paremgi) siin


Näiteks 3 liitrine purk mahutab 2 selle ⬆️ blenderi kannutäit segu. Üks kannutäis mahutab 6 klaasi vett (1,2 liitrit), 6 klaasi kapsast ja 3 tl soola. Väga lihtne ja mugav mõõta. Midagi mööda panna ei saa.


Näidisretsept: 3 liitrine purk ⬇️ mahutab (2 selle ⬆️ blenderi kannutäit):






Kiirvalmistamine:  lisa 1 klaas eelmise valmis joogi segu (koos kapsa paksuga) baasretseptile ja uus fermenteeritud kapsajook saab ca 24 tunniga valmis




Erinevad juhtumised praktikas

Kui ei koge ühtegi puhastussümptomit, siis tähendab, et ei joo piisavalt fermenteeritud kapsajooki ja tarbitakse "valesid" toite. 
Kui kogetakse rohkelt puhastussümptomeid, siis tasub päev-paar vahele jätta ning tarbida piisavalt vett ning puhata.

Hallitus ja pärmseen

Kui purk saab õhku, siis võib juhtuda, et kapsa paksu peale tekib hallitus (hall) ja/või pärmseen (valge). Pildil olev näide ⬇️ on äärmuslik, väga suureks kasvanud mõlemad, aga võib juhtuda, et tekivad väikesed alad, kus esineb kas ühte või teist (või mõlemat). Ei tasu heituda, lihtsalt lusikaga pealt ära korjata ning juua nagu tavaliselt (maitse on sama hea nagu muidu), on sama tõhus ja kvaliteetne. See hallitus/pärmseen on ohutu. Seda juhtub praktikas tegelikult haruharva.




Kapsajook fermenteerus liiga kaua
Kui jook fermenteerub kauem, siis on ta kangema maitsega, aga sobib juua samamoodi nagu 3-päevane jook. Teadlikult ei ole vaja kauem lasta fermenteeruda. Kui ei jõua valmis jooki ära tarbida, sis saab panna selle külma (nt külmkappi), säilib küll kaua, tasub juua ikka esimesel võimalusel.


Kui kaua protokolli teha?
Nii kaua kui meeldib ning soovi või vajadust on, ajalist piirangut pole, protokoll on ajatu. Võib teha kuurina (jälgida oma keha, kui terviseprobleeme enam ei ole, on kuur läbi). Võib tarbida iga päev, mitu korda päevas, kogu päeva, kuu, aasta, terve elu...
Tavaline rütm, mis fermenteeritud kapsajoogi joojatel paika loksub: üks joogiportsion (nt 500-700 ml) ja üks tund hiljem tuleb joogijanu. Siis juua vähemalt sama palju puhast (sooja) vett, kui sai joodud fermenteeritud kapsajooki. Oivaliselt sobib vette lisada ka värske sidruni/laimi viilud. Parem ongi hoida peale fermenteeritud kapsajoogi joomist umbkaudu tunni ajane paus, sest siis saab jook teha kõige efektiivsemalt ja lahjendamata kehas oma tööd.

Inimesed, kes jooki ei taha
Jooki saab "peita" toitude sisse, mis ei ole kuumad rohkem kui 41 kraadi. Annab unikaalset meeldivat maitset ja soolasust, aga mitte fermenteeritud kapsajoogi spetsiifilist maitset, mida soovitakse vältida. Aitab seedida toitu ning nii on võimalik nautida väikestes kogustes fermenteeritud kapsajoogi hüvesid. Tasapisi võib tekkida harjumine. Nt suurele kausile supile lisada 4 supilusikatäit fermenteeritud kapsajooki. Doose võib sobivusel tõsta. Krõpsud, salat, wrap.

Kõht kinni? Koheselt lahendatav - juua korraga 700 ml - 1 liiter fermenteeritud kapsajooki ja ca tunni pärast liigub kõik, mis toppama jäi, sujuvalt välja.

Nähtavate parasiitide väljutatult video, mida praktikas võib kogeda. Sisu võib olla häiriv, seega vaatamine omal riisikol. Programm on intensiivne ning väga tõhus, kõik üleliigne väljub kehast.


Füüsiliste sõltuvuste korral ravimitest, narkootikumidest, alkoholist või millest iganes ei tasu kohe päeva pealt ära jätta selle protokolliga, vaid aegamisi võõrutada. Protokoll sobib hästi ka inimestele, kellel on eemaldatud kilpnääre, sapipõis, põrn, 1 neer, sest suurtes kogustes selliste probiootikumide tarbimine saab kompenseerida puuduva organi tööd. Samm-sammult saab võõrduda ka kilpnäärme ravimitest. 

Fermenteeritud kapsajook (punasest kapsast) sisaldab kuni 625 mg C vitamiini klaasi (200 ml) kohta naturaalsel kujul. Juues ära 1 liitri saab ca 3 grammi C vitamiini



Fermenteeritud kapsajook ja lemmikloomad



Lemmikloomadele saab jooki manustada toidu sisse segatuna profülaktika mõttes. Nt 1 kilole toidule (toores liha) 4 spl jooki ja segada. Toitu võib ka külmutada koos fermenteeritud kapsajoogiga, tervistavad omadused säilivad. Jook tervendab loomade soolestiku olukorda samadel põhimõtetel nagu inimestelgi.


Või kui loom vajab kiiret abi, siis saab jooki manustada suukaudselt ⬇️ 




Näide: koeral ⬇️ oli karvavaba laik kehal, nahal oli nagu psoriaas, punetas. Omanik tegi veterinaari allopaatilise meditsiini programmi läbi (medikamendid, steroidid jms.) Koera seisukord aina halvenes (vasakpoolne pilt). Paremal pool pilt, kus koer oli saanud jooki 1,5 nädalat ning tema olukord paranes märgatavalt ning karvad kasvavad ka tagasi.




Sobib ka kõikidele taimedele-lilledele, turgutab, väetab
Näide: Muru enne (ülemine pilt). Murule kallati laiali jaotades 4 liitrit fermenteeritud kapsajooki ning tulemus 10 päeva hiljem (alumine pilt)





Fermenteeritud kapsajooki saab kasutada nii kuis enda fantaasia lendab: vannidena, jalavannina, pea-, näomaskina, inhaleerimisel, peale määrides, tilgutades silma, kõrva, kuhu iganes, tervendab probleeme ka välispidiselt. 




Lisalugemist:











                             
Terviseks!



Originaalretsept inglise keeles (eesti keelsete mõõtudega) lühidalt on 
  • 2 cups water - 474ml
  • 2 cups cabbage (loose) or kale (tight)
  • 1 tbsp Himalayan or Celtic salt - 15g