Hambaaukude tervendamine ehk loomulik kinni kasvamine


Kui inimesed on alatoidetud, on sageli esimeseks indikaatoriks hammaste probleemid. Enamik inimesi läänemaailmast usuvad, et hambad lagunevad vanuse tõttu paratamatult ja seega saab igaüks paratamatult hambaaugud. Populaarne üldarvamus on, et hambad on isehävinevad. Kuid peamiselt määrab hammaste tervise inimese toitumine. 
Pikaajaline usk, et suhkur põhjustab hambakaariest, on õige, kuid toitainete kehast kahandamise tulemusena, mitte sellepärast, et bakterid söövad suus suhkrut ja toodavad hapet, mis hävitab hambaid.
Inimesed kannatavad kroonilise vitamiinide ja mineraalide puuduse käes ega oska oma haigusi, sh hambahaigusi sellega seostada. 

Maailm on ärkamas asjaolule, et kui sa annad kehale vajaliku, võib see parandada asju, mida varem arvasime võimatu olevat. Hea näide sellest, mida sageli loetakse ravimatuks terviseprobleemiks, on hambaaugud, kuid ulatuslikud uuringuid on nüüd rohkem avastanud tõelise hambakaariese (hamba lagunemise) olemuse ja fakti, et on tõestatud abinõud, mis suudavad selle parandada. Hambaaugude paranemine on tuntud kui taasmineraliseerimine, kuna see on hammaste remontimise tarbeks mineraale andev protsess. 


Mida teeb hambaarst?

Hambaarst "aitab" ravimitega (hamba, juure mürgitamine või suretamine), puurimisega: seega lõhkumisega, sest need toovad kiiresti kergendust, kuid kahjuks mitte tervist. Hammas ise (hamba pealmine osa mis on kõva) koosneb
väikestest kanalitest, mis on mitmete kilomeetrite pikkused kui need üksteise otsa liita. Hambaarstidele koolis õpetatakse, et hambal on ainult 1-4 suurt kanalit aga ei õpetata seda, et hamba sees on ka pisikesed lisakanalid. Mikroskoopilised organismid – tüüpiliselt aeroobsed bakterid – elavad nendes kanalites ja neid ei ole võimalik steriliseerida, kuna neid väikseid kanaleid on lihtsalt liiga palju. 

Kui hammas steriliseeritakse ja moodustatakse juure kanal, siis luuakse teistsugune keskkond ning see keskkond on isoleeritud normaalsest keha keskkonnast ning selles kunstlikus keskkonnas ei ole hapnikku ning normaalsed bakterid, mis vajavad hapnikku – need muteeruvad ohtlikeks anaeroobseteks bakteriteks, mis toodavad toksiine. Neid baktereid ei ole võimalik tappa. Toksiine võidakse vabastada iga kord kui inimene mälub. Seega võivad bakterid nendest kanalitest rännata pehmetesse kudedesse/keha muudesse kudedesse. Nad võivad hambakanalist ära minna ja siseneda vereringesse. Uus koht, kuhu bakter rändab – seal võib tekkida bakterite koloonia ja võib tekkida nakkus.
Allopaatilises meditsiinis ei ole ühtegi muud ala, kus surnud kehaosa hoitakse kehas edasi.


Hamba valu tunnetades saab taskulambi ja peegliga uurida, kas on hambas näha auku, õnarust
.
Samas enne, kui hambasse tekib auk, võivad olla hambad juba enne õrnemad, koguda enda peale hambakivi, mis on hamba ainevahetuse häire ja märk sellest, et hambad ei saa piisavalt toitaineid ja seetõttu hakkavad ladestuma mineraalid väljaspoole hammast.
Kui hambakivi eemaldada hambaarsti juures, ei paranda see hammaste olukorda, vaid on sama ebaefektiivne nagu ülekaalu eemaldamine rasvaimuga. Ei lahenda probleemi alget, vaid komplitseerib keha toimimist veelgi.


Hammaste tervenemine on väga aeglane protsess nagu ka hammaste olukorra halvenemine.


Hammaste tervenemise protsess hõlmab endas toitumise muutmist ja kehale ja hammastele toitainete andmist. 


Kui juba on hambaauk ning nagunii ei soovi (ei saa) süüa kõvemaid asju ja soolaseid-magusaid toite, siis muutuste tegemine ei ole nii raske.


Teadlased, kes on uurinud hambaid, toitumist ja nende inimeste luid, kes on elanud metsikult ja kes ei ole tarbinud kaasaaegse maailma toitu, sh ka töödeldud toitu – neil rahvastel olid hambad täiesti korras. Kui need rahvad
hakkasid kaasaegse maailma toite tarbima, siis tekkisid neil ka kaasaegse maailma haigused kaasaarvaud hambaaugud ja muud hammaste probleemid.


Sool (sh toidule lisatav tavapärane tervislik sool) ja sooda ei soodusta keha tervenemist.


Kummeli leotise valmistamine: 3 kuhjaga teelusikatäit kummeli õisikuid, kallata 330ml puhast vett peale, NB, mitte keedetud ja kuuma vett, siis surmab jälle taime ja parima toime. Lasta seista umbes 3 tundi.
Leotis võtab efektiivselt ära ka hambavalu.

Esmaabi väikse või MEELETU hambavalu korral.

Pesta suu ja hambad katust nt kummeli, veega või kolloidhõbedaga. 

Vedel tsink pitsi nt 10 tilka, peale laimi/sidrunimahl ja mõni muu meelepärane mahl. 


•••
Kui hambaauk on paranenud, siis võib jääda see koht valgeks (naturaalset hamba värvi) või ka mustaks. See oleneb hamba kanalite puhtusest. Mida rohkem jääkaineid, seda suurem tõenäosus, et paranenud augu koht jääb mustaks. See on puhtalt kosmeetiline ja ei mõjuta tervist. Värvimuutus võib olla püsiv. Ära lase hambaarstil seda kohta puurida.

Lisalugemist:
-Perearst Riina Raudsik: Inimesed kannatavad kroonilise vee- ja mineraalide puuduse käes ega oska oma haigusi sellega seostada,kui on kadunud, siis siit leiab sama artikli
Kuidas ravida hambaauke ja inglise keeles link
Vitamiinidest ja mineraalidest
Hambajuure "ravi".
Millised hambapastasid vältida 

- Millist hambapastat valida (siit)
Hõbeplommid võivad viia nii Alzheimeri kui ka Parkinsoni tõveni



Viimati uuendatud 11.04.2023