Kolloidhõbeda kasutusvõimalused

Sinisega on lingid 

Kolloidhõbe võib olla universaalne vahend erinevate haigussümptomite puhul. Kolloidhõbe võib tappa erinevad kahjulikud bakterid, viirused, mikroobid ning viib need kehast ohutult välja. 

Kolloidhõbe võib sobida väga hästi ka vee puhastamiseks. Ka NASA ja Venemaa kasutavad kolloidhõbedat oma kosmoseprogrammides ennetamaks veesüsteemide reostumist. Näiteks Mehhikos on kolloidhõbe laialt kasutatav vee desinfitseerimiseks inimeste kodudes.
NB! Mistahes antibiootikumikuuri (kõigis vanuses inimestel ja ka loomadel) võib saada tihtilugu asendada kolloidhõbedaga, sest see on tõhus ilma kehasüsteeme lõhkumata. Kolloidhõbe tapab üle 650 erineva haigustekitaja, samas kui levinumad antibiootikumid tapavad alla kümne erineva haigustekitaja. Kolloidhõbe suudab lisaks tappa patogeene, mida ükski muu antibiootikum ei suuda.

Lisaks põhjustavad antibiootikumid hambakaariest (hammaste lagunemist) mitmel moel. Need vähendavad toitainete omastatavust, vallandades kunstliku immuunvastuse neis sisalduvate hallitusel põhinevate biotoksiinide tõttu, nagu teeb ka enamik ravimeid. Antibiootikumid tapavad ka kasulikke bakterid. Peale antibiootikumikuuri kurdavad paljud ka pärmseene (Candida) vohamise üle. Samas tekitab candida happelisi jääke, mis on tuntud hammaste uuristajad. See tekitab ka halva hingeõhu ja palju muid terviseprobleeme.
Kolloidhõbeda manustamine saab leevendada ka candida seeninfektsiooni. 

NB! Asudes tervendama nahahaigusi (jms väliseid haigusi), siis nt USA (jm riikide) praktika kohaselt toetatakse 
tervenemisprotsessi ka kehas kolloidhõbedaga. Keha on tervik ja parandab keha pinnal olevaid haigusi ka seest välja. Kolloidhõbedaga toetades võib see toimuda kiiremini ja efektiivsemalt.

Materjali on piisavalt palju, välja toodud lisalugemises (vt. all).


Kolloidhõbedal ja kolloidhõbedal on VAHE. Kvaliteetse, efektiivse ja kergesti omastuva kolloidhõbeda valimine.

99% ulatuses omastuv ja kehas töödelduv kolloidhõbe vastab järgnevatele omadustele:

1. näeb välja kristallselge vesi, läbipaistev ja värvusetu.
2. näha ei ole setet ega hulpivaid osakesi.
3. toodetud ülipuhtas destilleeritud vees (on tooteid, kus ka destilleeritud vesi on madala kvaliteediga) väga aeglase elektrolüüsi teel ringlevas vees (nii saadakse ioonide suuruseks üliväike suurus - alla 1 nanomeetri. See on tavaliselt müügil olevatest kolloidhõbeda segude osakestest 100 kuni 10 korda väiksem).
4. toodetud puhtast hõbedast prooviga 99,999%, ehetes kasutatav hõbe selleks ei sobi, sest siis on tulemuseks toksiline lahus.
5. iooniline (Ag+). Hõbedaioonid on bioloogiliselt aktiivsed ja võitlevad infektsioonidega. Hõbedaioonid on sellises vormis nagu ka söödavates taimedes. Kehas võib olla tervenemise protsess ja tulemused kiired.
6. värskelt toodetud.  Müüdav kolloidhõbe on tavaliselt läbivalgustatud röntgenskänneriga, seisnud vaheladudes teadmata aja ning võib olla kokku puutunud elektromagnetkiirgusega ja valgusega. Seetõttu kolloidhõbe kaotab oma tõhusaid omadusi ja laengut.
7. lisaainete vaba (sh säilitusained). Ainult destilleeritud vesi ja aktiivsed hõbeda ioonid.
Test: suunates laserkiire kolloidsesse lahusesse, siis kiir hajub, laserjoont ei moodustu.
Välismaistest tootjatest vastab sellistele tingimustele vaid firma Sovereign Silver.


Info kolloidhõbeda kohta.

Kõikide ainete (sh vee) kuritarvitamine ehk ületarbimine on tervist kahjustav või surmav. Elektriliselt laetud ioonilise kolloidhõbeda manustamine EI muuda inimese nt siniseks või halliks (ei moodustu hõbedasoolasid) kui kolloidhõbedat ei manustata suurusjärgus üle 600ml päevas pikema aja jooksul (seda võib nimetada kolloidhõbeda kuritarvitamiseks). USA praktikud on manustanud osade haiguste puhul näiteks 3 päeva 600ml kolloidhõbedat päevas kuni paranemiseni (nii suurt kogust on väga harva vaja). See aga oleneb tervise seisundist ja keha massist. Hõbedaioonid eskorditakse läbi seedetrakti ja vereringes metalloproteiinide poolt, takistamaks neil reageerimist seedetraktis olevate hapetega ja kloriidi ioonidega. 

Ioonilise kolloidhõbeda säilivusaeg kuni 3 aastat. Soovitatav tarbimine: poole aasta jooksul (hõbedaioonide laeng kõige aktiivsem). Kuigi soodsates tingimustes võib kolloidhõbe säilida tähtajatult.

Väga oluline ioonilise, elektriliselt laetud, kolloidhõbeda osakeste suurus. Mida väiksemad on osakesed, seda tõhusam on hõbedaioonide kasutamine kehas ja seda vähem on vaja manustada kolloidhõbedat. Piisab kontsentratsioonist 10 ppm
 (particle per million).

Tavaliselt müügil olev kolloidhõbe, ei omastu eriti hästi, vaid 20 - 40 % ulatuses, sest hõbedaosakesed on suured ja/või metallilised. Metallilise kolloidhõbeda kohta öeldakse ka nanohõbe. Metalliline kolloidhõbe on lahus, kus hõbedaosakesed on väga pisikeste metallitükkidena destilleeritud vees.

Metalliline kolloidhõbe on bioloogiliselt inertne, igasugune elektriline laeng puudub - see tähendab, et tal ei ole mitte mingisuguseid antibakteriaalseid omadusi, aga keemilise reaktsiooni tulemusena (kokkupuutumisel keha hapetega) eralduvad alles elektriliselt laetud hõbeda ioonid, mis kehas hakkavad viiruseid/baktereid/seeni hävitama. Seetõttu ongi omastatavus nii madal. Keha peab sellist tüüpi kolloidhõbeda töötlemiseks lisa vaeva nägema. Sellistel kolloidhõbeda lahustel on tavaliselt värvus, mis varieerub läbipaistvast kuni mustani. Vahele jäävad helekollasest kuni punaka toonini. Tavaliselt on metallilise kolloidhõbeda tootmiseks kasutatud kahjulikke kemikaale, et saada hõbe väga väikesteks osakesteks. Erinevate protsessidega need ained eemaldatakse, aga kemikaalide jäägid jäävad sellisel viisil toodetud kolloidhõbeda lahusesse alles. 

Võib tunduda, et soetades kolloidhõbeda 500 ppm (nt mark: Natural Path), saame hea tehingu, aga selleks, et see võrduks elektriliselt laetud ioonilise kolloidhõbeda kontsetratsiooniga 10 ppm, peab seda võtma sama koguse, hävitamaks patogeene. Ehk siis 1 teelusikatäis metallilist kolloidhõbedat 500 ppm või 1 teelusikatäis elektriliselt laetud ioonilist kolloidhõbedat 10 ppm. Seega lahjendades 500 ppm kolloidhõbedat 10 ppm kontsetratsiooniks, on vaja seda võtta 50 KORDA (!) rohkem, et saavutada sama tulemus elektriliselt laetud ioonilise kolloidhõbedaga kontsetratsiooniga 10 ppm. Loomulikult võib arvata, et tootja seda selgitust ei soovi avaldada.


Iooniline kolloidhõbeda lahus võib ka olla värvusega kollasest mustani näiteks siis, kui hõbeda osakesed on elektrolüüsil omavahel kokku kleepunud ja osakesed, olles nii suured (nt patareidega/adapteriga kodus valmistatud kolloidhõbe), peegeldavad neil valgust ja seetõttu näeb kolloidhõbe välja muu värvusega kui kristallselge vesi. Osakeste suurus on 200-1000nm, omastatavus ca 30-40%. Selleks, et osakesed ei kleepuks elektrolüüsil omavahel kokku on tootmisprotsessis oluline pidevalt ringlev vesi ning lahuse kontsentratsioon ca 10 ppm.  


Erinevate kolloidhõbedate võrdlust ja kirjeldusi vaata siit. 


Kolloidhõbeda hoiustamine.
Kolloidhõbeda parimate omaduste säilimise tagab, kui seda hoiustada:

1. toatemperatuuril 
2. pimedas kapis 
3. kaetult korgiga 
4. klaasanumas. 
Korkideks sobivad plastikkork, kummist kork, korgist kork. 
Klaasanum ei pea ilmtingimata olema tumepruun klaaspudel, kuigi on kõige mugavam hoiustamise viis. 
Kui ei ole tumepruuni klaaspudelit hoiustamiseks, siis anumale, mis paistab läbi, panna ümber näiteks ajaleht või paberkott ning hoiustada pimedas kapis. Tumedatest pudelitest võib kolloidhõbedat hoiustada näiteks pestud ja lõpuni kuivanud (veetilku ei ole) venipudelis, õllepudelis või muus tinktuuripudelis.

Kolloidhõbedat ei või hoiustada:
1. valguse käes. Näiteks 30 min päikesevalgust teeb kolloidhõbeda toime olematuks. 
2. hoiustamise nõul ei tohi olla metallkork, sest metallid kontaktis kolloidhõbeda hakkavad kolloidhõbedaga reageerima. Osadel metallkorkidel on sees plastikosa, mistõttu ei teki otsest kokkupuudet kolloidhõbedaga ja sellised metallkorgid sobivad anuma sulgemiseks.
3. elektromagnetkiirgust kiirgavate seadmete lähedal (nt mikrolaineahi, TV)
4. külmkapis
5. plastikpudelis, sest elektriline laeng läheb välja staatilise elektri tõttu. Kallata plastikpudelis olev kolloidhõbe klaasanumasse.


Katse: aasta plastis hoiustamist, ei vähendanud kolloidhõbeda toimet, seega enda otsus, kas plastpakendist valada ümber või mitte.



Hind.
Tavapäraselt jääb Eestis ioonilise kolloidhõbeda liitri hind 160 kuni 340 euro vahele. See tähendab, et 100 ml pudeli hind on 17-22 euro (!) vahel. Selle raha eest on võimalik soetada endale vaid suurte osakestega kolloidhõbedat (toodetud teadmata ajal) mis pole nii tõhus kui väiksemate osakestega kolloidhõbe. 


Tarvitamine ja manustamine põhiliselt Ameerikas rakendatava praktika kohaselt.

USA praktika kohaselt kõige tõhusamalt kolloidhõbeda toimet on märgatud, kui seda on võetud tühjale kõhule 20 minutit enne hommikusööki.

Kolloidhõbe on tavapäraselt inimestele/loomadele meeldiva maitsega. On ka vähene grupp inimesi, kes tunnevad, et kolloidhõbe on maitselt mõru/kibe. Tuntakse ka metalli maitset.


Igapäevase toidulisandina võttes 20-30 ml kolloidhõbedat (ca 4-6 teelusikatäit). Kui mõõtetopsi ei ole, siis mõõta plastiklusika või puulusikaga. 

Keskmise arvutamine: 20-30 ml vastab 70 kg kaaluva inimese tavamanustamisele päevas.
Haiguste puhul manustatakse 100-600 ml (vastab 70 kg kaaluva täiskasvanu kogusele ja 600 ml on äärmine juht) ära jagatuna tervele päevale/ööle. Tavaliselt piisab 70-150 ml ööpäevas. 

Lastele, loomadele, muu kehakaaluga inimesed: jagada 70 ja seejärel korrutada lapse, looma, muu (keha)kaaluga.
Kolloidhõbeda manustamine vastavalt kehakaalule



Vee puhastamine kolloidhõbedaga.

Lisada 1 teelusikatäis vett 250 ml klaasi ja segada. Juua mõne minuti pärast.

Algav külmetushaigus/gripp

Iga 1-1,5 h võtta 20 ml tühjemale kõhule. Korrata kuni jälle on hea olla. Näiteks 8-16 korda. Kui piisavalt vara jaole saada, võib piisata ka vaid kahest seeriast. Tõhusam kui c-vitamiin.  Söögiks mahlad/ kookosvesi, soovi korral puuviljad/smuutid (oluline, keha peab olema toetatud mineraalide ja suhkrutega).

Akne ja probleemne nahk.

Võib kanda nahale kolloidhõbedat 3 kuni 8 korda päevas, vastavalt võimaluse tekkimisele. Seespidiselt kasutatakse USA praktikas hommikul 20 min enne sööki 20 ml.
Aknet tekitab MM info kohaselt streptokokk bakter. 
Kuidas saab kolloidhõbe aidata?
Välispidiselt rahustab/leevendab põletikku. Vistrikud valmivad kolloidhõbedat nahale kandes kordi kiiremini.


Gripi tervendamine kolloidhõbedaga.
Komplekstervendamine ehk keha toetus kolloidhõbeda ja c-vitamiiniga.
C-vitamiini kasutamisvõimaluste kohta ülevaade siin.

Suuhaigusted (nt lokaalne mäda
nik, aftoosne stomatiit).

Aftoosne stomatiit
Loputada peale söögi suu puhta veega.
Peale seda korgitäis (u 10 ml) kolloidhõbedaga 10 min.

Igeme- jm suus olevate põletike puhul võib samaoodi loputada.


Silmahaigusted

"Kassihaiguse" jm. rähmaste silmahaiguste (sh põletikulised sümptomid). Tilgutatakse pipetiga kolloidhõbedat silma 1-2 tilka kuni 5 korda päevas, tupsutada vatiga silma pealt. Või kolloidiga immutatud vatipadi silmale/ vatipadjaga tupsutamine või vatipadjaga silma välisnurgast sisenurgani rähma ära puhastamine ja lasta niisama kuivada.




Valulik põletikus paistetus.

Piserdada/määrida kolloidhõbedat põletikulisele kohale nii tihti kui vajadust on (desinfitseeriv). USA praktikas kasutatakse ka seespidiselt.

Põletus(haavad).

Piserdada põletuse saanud kohale kolloidhõbedat nii tihti kui soovi ja vajadust on. Rahustav ja valuleevendav toime. 

Kreem.

Sobib kõikide nahatüüpidele - rasune, segu ja kuiv nahk. Piserdada või kanda vatipadjaga soovitud piirkonnale kolloidhõbedat, näiteks näole. Lasta õhu käes kuivada, mitte kuivatada. Osadel inimestel ketendus kaob, elastsus taastub, samas ei teki kilejat või/ja rasvast kihti nagu kreemiga. Jume jääb kena ja ühtlane, läiget ei teki. Vaja võib olla ka 2 korda nahale kandmist (üks kord nahk kuivab ära, aga nt kiskumine ei leevendunud, siis ühe korra veel kanda ja lasta nahal ära kuivada). 
Olenevalt naha seisukorrast võib ta vajada (aga ei pruugi) üleminekuperioodi kuskil kuu või kaks, olenevalt, kui palju on kasutatud kreeme, mineraalõlidega tooteid (nafta baasil), näovett jms muid tooteid.
Kord nädalas või kahes nädalas oleks hea pakkuda kehale toitained nt näomaskina, sest kolloidhõbe ise pole keha sees- ega välispidiselt toitev. Selleks sobib mõni purustatud küps puuvili (banaan, kurk või midagi muud, mis endale meeldib). Emad, kes imetavad, saavad kanda oma rinnapiima näole, mis on nahka toitev.
Toitainete andmise vajalikkusest saab aru siis, kui peale pikemat aega kolloidhõbeda näole kandmine (näiteks) kestendust ei leevenda. 

Kolloidhõbe ja taimed.

Kolloidhõbedat saab kasutada ka taimede kastmisel. Lisada taimede kastmisvette, 1 liitrile 20 ml.

Lisalugemist kolloidhõbeda tõhususe kohta:


Kliki pildil