-ool lõpuga magustajad




👎 Sorbitool sorbitol (E420), mannitool mannitol (E421), erütritool erythritol (E968), ksülitool xylitol (E967) jne -ool lõpuga magustajaid on veel, kõik nad on kunstlikud. Kemikaalidega ülitöödeldud ained, mida keha ei võta üldse vastu. Keemiliselt valmistatud, suhkru alkohol (kuigi pole ei suhkur ega alkohol), võimalik ohtlik lisaaine allergikutele, võib põhjustada iiveldust, oksendamist, seedeprobleeme, puhitusi, kõrvetisi. Seostatud lekkiva soole sündroomiga, närvikahjustustega ja vähiga. Kahjustavad soole limaskesta, mis nõrgestab immuunsust. Neid magustajaid ei ole võimalik seedida ning nad jõuavad peensoolde "seedimata", mis jäävadki soolestikku, mis hakkavad lõpuks mädanema ning algab "halbade" bakterite/ patogeenide vohamine (sh autoimmuunhaigused, kilpnäärmehaigused jm.). Valmistatakse laborotoorselt või pärmseente abil kääritamise teel põhiliselt GMOdest ja jäätmetest. Näiteks erütritooli saadakse maisisuhkrust, millest enamus ongi GM päritolu. Sorbitooli toodetakse põhiliselt maisitärklisest, ksülitooli mõlemast - kase jääkidest ja GM maisist, lisaks kasutatakse tootmisprotsessis veel kantserogeenset raskmetalli niklit. Mannitooli ja ksülitooli toodetakse hüdrogeenimise teel, mis on transrasvade tekitamise protsess. Ehk siis nende toime tõstab kolesterooli taset ning mõjub kahjulikult südame-veresoonkonnale ja suureneb ka oht haigestuda II tüübi diabeeti, eesnäärme- ja käärsoolevähki ning soodustada Alzheimeri tõbe. -ool magustajaid peidetakse ka nimetuse alla "muud komponendid", "naturaalsed magustajad".

-ool magustajad sisalduvad tavaliselt laste ja vegan suunitlusega toidulisandites (närimistabletid), isegi kapslites täiteainetena.
Näide VegLife laste (!) närimis multivitamiin.
Panevad vohama Candida.



Organid väga vajavad magusat, aga 💛 häid suhkruid ja õigesti manustades. Heade suhkrute varud kogunevad maksa ja häid suhruid saab ka maks kasutada. Muud magusat hakkab keha elimineerima ja vaeva nägema, et 
väljutada, sest ei saa seda kasutada.


💛Mida valida? 

  • Kookosvesi (meile Eestisse saaks kookosvee külmkuivatatud pulbrit (LINK) (soolakas ja magus samaaegselt, aga smuutis suhkrutena kasutades pole soolane). Kui esimene otsas, siis alternatiiv, ka puhas ja ilma magustajteta looduslik ja külmkuivatatud kookosvee pulber (LINK).




  • datlid (suurepärased on näiteks Rimi puuvilja letis need pehmed datlid pappkarbis, koguseliselt saab kõiki suhkruid arvestada, et maksimum süüa 8 sellist datlit.


või Tervist Aafrika poe Medjool datlid 4 tükki [sest suured], siis maksale super küte, saab isegi kehal väga soe hakata, need suhkrud kõik siin töötavad kohe).

  • Puuviljad.
  • Mesi (talunikult, kuumutamata).
  • Vahtrasiirup (LINK).



  • Kookossuhkur (sh kookospalminektari siirup LINK).


Need suhkrud sobivad suurepäraselt koos vitamiinidega võtmiseks, imendumine suurepärane. Ei pane vohama Candidat (see on eksitav arvamus)!

Eriti hea on lisada datlitele nt juurde õun(ad) ja selleri pulgad, sellerist saab veel mineraale ka juurde.


Kuidas õigesti suhkruid süüa, et need ka omastuks?

Tarbida enne või peale rasvade/proteiinide tarbimist, sest näiteks loomsed rasvad/proteiinid püsivad kehas 3-6h, siga 12-16h, taimsed rasvad nagu nt avokaadod, pähklid, seemned, kookos 1-3h, siis hakkavad alles head suhkrud ja mineraalid imenduma! Enne ei pääse puuviljad (elujõulised suhkrud, mis toidavad maksa + teisi organeid, sh ka rahustavad) mõjule, kui keha on hõivatud rasvade väljutamisega.

Niimoodi süües, iseenesest ülemäärane magusa isu väheneb, kui maks saab heade suhkrutega laetud
💛

Ka šokolaadid, kommid, jm. suhkruasendajad, saiakesed, agaavisiirup jm. magus ei ole suhkrud, mis organite hüvanguks töötavad.

Lisalugemist:
- Mida tähendab mutageenne, kantserogeenne jne. http://opiobjektid.tptlive.ee/TJT/millised_on_kemikaalidega_seotud_ohud.html
- Kunstlikud magustajad -ool lõpuga https://draxe.com/artificial-sweeteners/
- Ksülitool ja muud -ool magustajad https://www.naturalhealth365.com/breast-cancer-xylitol-1940.html?
- Ksülitool http://www.nutrientsreview.com/carbs/sugar-alcohol-xylitol.html
- Erütritool http://www.nutrientsreview.com/carbs/sweetener-erythritol.html
- Transrasvad http://forte.delfi.ee/news/teadus/transrasvad-kuidas-nad-meie-tervist-kahjustavad?id=25938245
- Mannitool http://www.nutrientsreview.com/carbs/sugar-alcohol-mannitol.html
- Head suhkrud MM 
🍎 Maksa raamat https://www.bookdepository.com/Medical-Medium-Liver-Rescue/9781401954406/?a_aid=BestDeal
- Vahtrasiirupist ja kookossiirupist veel täpsemalt, mida oodata http://bit.ly/Siirupid